LUCHTPANTJES: PLANTEN DIE LEVEN ZONDER GROND

Wat is een air plant (luchtplantje)

Luchtplantjes hebben weinig water nodig, aangezien ze grotendeels kunnen leven van de luchtvochtigheid. Het is dan ook een plantje zonder wortels, soms hele klein wortels uitsluitend om zich vast te houden. Het zijn namelijk epifyten, plantjes die oorspronkelijk groeien bomen en planten. De voeding wordt gehaald uit de luchtvochtigheid en regen. Dit gebeurt via de schubjes op de bladeren van de luchtplantjes Een air plant heeft dus geen grond nodig om te groeien én te bloeien. In uitzonderlijke gevallen kan er een paars en gele bloem bloeien uit een luchtplantje. Sommige soorten worden rood van kleur in de bloeiperiode!

Waar komen luchtplantjes vandaan?

Deze unieke planten komen van origine voor in tropische gebieden, hoofdzakelijk in Midden- en Zuid-Amerika. 

Hoe oud is een luchtplantje?

De meeste air plants die u tegenkomt, zijn meer dan twee jaar oud. Een uitzondering is de Tillandsia xerographica, welke gemiddeld meer dan vier jaar oud is en tot wel 20 jaar oud kan worden!

Wat heeft Tillandsia met een luchtplantjes te maken?

Het plantengeslacht is Tillandsia, maar de benaming air plants (luchtplantjes) wordt vaker gebruikt. Het is familie van de Bromelia, maar air plants hebben de unieke eigenschap geen grond nodig te hebben om te kunnen leven of groeien.

Hoeveel verschillende soorten luchtplantjes zijn er?

Er zijn meer dan 500 verschillende Tillandsia soorten! 

© 2022 Hippedie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel