Wij houden een grote opruiming met kortingen t/m 60%

Huh, luchtplantjes, wat zijn dat?


 

Luchtplantjes, het plantje wat leeft zonder aarde! Het plantje voedt zicht met water, lucht en licht. Dit zorgt ervoor dat je met dit plantje heel veel creaties kan maken. Wist je dat er meer dan 500 soorten luchtplantjes zijn!

We 🖤 it

 

Waar komen luchtplantjes (airplantjes) vandaan?

Luchtplantjes komen van oorsprong uit regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika en hechten zich aan rotsen, maar ze zijn ook te vinden in Zuid-Amerika en Thailand. In deze landen leven de plantjes in de natuur aan bomen, en is het ten strengste verboden om de luchtplanten uit de natuur te halen. Om deze reden is de plant gewend aan een hoge luchtvochtigheid, die je thuis in stand kunt houden met regelmatige sproeibeurten, waarvoor je gewoon de plantenspuit kan gebruiken. De dunbladige groene vormen groeien in regenachtige gebieden, en de dikkere grijsbladige in drogere gebieden. Water en voedingsstoffen worden via de schubben op de bladeren opgenomen uit de lucht (stof, regenwater). Tillandsia's planten zich voort via zaad. Ze vormen echter ook zijscheuten die als ze groot genoeg zijn kunnen worden verwijderd en alleen verder kunnen groeien. Als je ze laat zitten ontstaan op den duur enorm dikke bossen van jonge en oude planten. De bloemen kunnen erg mooi zijn, maar zijn in de regel niet erg groot

 

Mogen luchtplantjes in de volle zon?

Luchtplantje houden van licht maar niet heel erg van de volle zon. Een mooie plek voor deze plantjes is bv vlak bij een raam maar waar niet de volle zon opschijnt. Of een plek waar voldoende daglicht bij komt gedurende de dag. In de winter vinden ze het winterzonnetje wel prettig, mocht er dan wat zon op het luchtplantje komen is dat geen probleem.

 

Hoe groot wordt mijn luchtplantje?

Luchtplantjes (air plants) zijn langzaam groeiende planten. Sommige soorten groeien wel wat sneller terwijl andere nauwelijks lijken te groeien. Er zijn hele kleine luchtplantjes, maar ook luchtplanten van 25 centimeter. Het Spaans mos is een luchtplant die slierten kan krijgen tot wel meters lang! De Tillandsia (luchtplant) doet er gemiddeld 3 jaar over voordat hij volgroeid is. Soms groeien er ook kleine Tillandsia's aan de plant deze worden, heel schattig, pups genoemd. Maar hierdoor kan het zelfs 5 jaar duren voor hij volgroeid is. Het heeft natuurlijk als voordeel dat je lang kan genieten van het plantje met de passende decoratie!

 

Kortom een superleuk plantje om cadeau te geven of de mooiste creaties mee te maken...

 

 

Voor de verzorging van deze leuke plantjes, verwijzen wij je naar onze pagina plant verzorging 

 


«   »